Kepenk Tamiri Nasıl Yapılır? Kepenk Arıza Çeşitleri Nelerdir?

Kepenk Tamiri Nasıl Yapılır? Kepenk Arıza Çeşitleri Nelerdir?

Otomatik kepenk sistemlerinde sık sık olmayan arızalardan biri de kepenk alıcısının bozulması olayıdır.

Böyle durumlarda elektronik sorunlardan kaynaklanan arızalar kepenk tamiri ile kolaylıkla giderilebilir. Genelde kepenkler, alıcı ve kumandası ile birlikte ikili şekilde satıldıkları için, arızalarda genellikle ikisi birlikte değiştirilir.

Elektrik kesintilerinde, günlük iş yaşamının aksamaması için kepenklere güç kaynağı takviyesi yapılması gerekebilir. Furkan Kepenk olarak garantili ve kaliteli güç kaynağı satışı yaptığımız için bunları kolaylıkla kepenklerinize monte edebiliriz. Bazı durumlarda elektrik kesintisi yaşandığında kepenkler kapanmaz ya da açılmaz. Bu tür durumlarda da acil kepenk servisimiz 7/24 hizmetinizdedir.

Kepenk Arızaları Çeşitleri

Otomatik kepenk arızalarında genellikle iki tür arıza çeşidi vardır. Birincisi kullanıcı hatasından kaynaklanan arızalar; diğeri ise hatalı/eksik montaj arızalarıdır. Otomatik kepenk arızası yaşıyorsanız, ilk önce kontrol etmeniz gereken hususlar vardır. Açılma ya da kapanma problemleri için önce kumandanızı ve pilini kontrol etmeniz gerekir. Eğer kumanda ya da pilde bir arıza yoksa, yedek kumandanızı deneyebilirsiniz.

Kumanda kaynaklı olmayan otomatik kepenk arızalarında son bakmanız gereken yer elektriklerdir. Eğer mevcut bir elektrik kesintisi varsa, sorunun kaynağını öğrenmeli ve şalteri kontrol etmelisiniz. Tüm kontroller neticesinde halen çözüm bulamamışsanız, Furkan Kepenk olarak daima yardıma hazırız.

Kepenk Bakım İşlemleri

Otomatik kepenk sistemleri kolay arıza yapan sistemler değildir. Ancak bazı durumlarda kepenk sıkışır ve hareket edemez. Böyle durumlarda motor çalışmaya devam edeceği için, diğer çalışan aksamlar hasar görebilir. Sıkışan kepengin durdurulması gerekir. Ayrıca kepengin elektronik parçaları, motor, alıcı kart ya da kumanda gibi kısımları korunmalı, su ile temas ettirilmemelidir.

Kepenk ile ilgili tüm arıza durumlarında Furkan Kepenk olarak hizmetinizdeyiz. Alanında uzman kadrodan oluşan servisimiz, çağrınız üzerine derhal gelecek ve oluşan arızayı kısa sürede giderecektir.

Kepenk ile ilgili arızalar bazen kullanıcının kepengi yıkamasından da kaynaklanabilir. Yıkama ve temizlik esnasında elektronik kısımlara temas eden su arızaya yol açar. Buna karşın yıkama ve temizlik işlemleri yapılmazsa da kepenk arıza yapabilir. Panel aralarında biriken toz, zamanla çamurlaşıp katılaşmaya başlar ve çalışma esnasında ses yapar. Kepenk temizlik işlemlerinde yapılan bir başka hata da panel aralarına gres yağı sürülmesidir. Zamanla toz ile temas eden gres yağı da çamurlaşacak ve kepenge zarar verecektir.

Kepenk arıza taleplerinizi bize ilettiğiniz anda uzman servisimiz harekete geçecek ve vereceğiniz adrese gelerek sorunu giderecektir. Bu esnada size daha iyi ve hızlı hizmet verebilmemiz için eğer varsa kepenk müdahale kapağının ön kısmında yer alan kompozit panel, ışıklandırma, led tabela ya da isim tabelası gibi cihazlarınızı sökmenizdir. Eğer siz sökemiyorsanız, bu konuda yetkili bir firma kontrolünde söküm işlemi yapmanız, bizim de kepenk konusundaki tamir işlemlerimizi hızlandıracaktır.

Kepenk imalatı ve tamiri konusunda uzman olan firmamız, her türlü otomatik kepenk servisi ve arıza giderimleri için uzun yıllardır hizmetinizdedir. Müşteri memnuniyetini her daim ön planda tutan kadromuz her türlü kepenk çeşidini ve aksamını (kumanda, alıcı, motor, fotosel vb) ve mekanik parçalarını (tambur, dikme, palet, rulman, kaset) tamir etmeye yetkilidir. Yaygın servis ağımız ile 7/24 hizmetinizdeyiz. En uygun kepenk tamiri fiyatları için size bir telefon kadar uzağız.

Paylaş Facebook Twitter E-Mail Whatsapp